Aure стана част от гардероба на филма “Undo”

“Undo” e късометражен филм за неочакваните обрати на живота и цената да се върнем крачка назад

Снимка:
Георги Манолев

Сюжетът проследява историята на приоритизирала работата си актриса, която дава шанс на любовта и семейния живот в лицето на мистериозен интровертен писател, само за да бъде поставена в ситуация, която разтърсва из основи удобно подредения ѝ живот, изправяйки я пред труден избор, докато времето я притиска.

Това е психологическа драма за борбата със себе си, с обстоятелствата и с преоткриването на собствените ни желания и мечти и по-точно – каква е цената, ако решим да ги последваме. Филм за изпитанията, през които хората преминават в сянката на усамотението и силата на човешкия дух не само да се справя с трудностите, но и да излиза победител. История за това как всички сме свързани и нашият избор е зависим от действията на другите хора. Това е история, която показва, че действията ни имат ефект не само върху нас, но могат да решават и човешки съдби.

В основата на филма стои талантливата благоевградска актриса Мира Котева. “Undo” е първия филм по неин собствен сценарий.

Мира завършва театър и сценично изкуство в „Университет на Хъл“ в Англия, както и актьорско майсторство пред камера в киноцентър „Ню Бояна“. 

За първия си пълнометражен филм, който снима в Мадейра, Португалия печели награда за най-добра актриса от филмовия фестивал “Virgin Spring” в Колката, Индия и номинация за „Най-добра изгряваща звезда“ на филмовия фестивал „Seoul Webfest“ в Сеул, Южна Корея.

Идеята за създаването на „Undo” / „Крачка назад“, е да разкаже една човешка история, която не е нова за света, но да го направи, чрез нашият поглед – по артистичен, нестандартен и визуално увлекателен начин.

Как Мира Котева избра дрехи на Aure за гардероба за филма

Всичко започна, когато се запознах с Луиза в модното училище на Надежда Червенкова, която отговаряше за гардероба на филма. Бях много впечатлена от Луиза като човек и като дизайнер. Силно ме заинтригува концепцията на Aure,а именно това, че дрехите които изработват са уникални и единствени по рода си, като бройките са ограничени. Аз също съм на мнението, че дрехите са изразно средство и масовата мода може лесно да ни лиши от този прекрасен начин на себеизразяване. А както със себе си, имах желание да облека и героинята си в дрехи, които показват нейната уникална същност и изразяват характера ѝ, запознавайки я с публиката. Избраните модели бяха наистина перфектни за героинята, тъй като идеално отразиха нейната индивидуалност и стил.

Изключително благодарна съм на Луиза и Aure за тяхното участие във филма и за това, че са от малкото брандове, които се отнасят към дрехите не като към необходимост, а като към изкуство, като всяка дреха носи своята собствен аура.

Продукти от снимки в публикацията:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.