Милица Янкова и приказният кът на съзидателност Bedouin

Днес се срещаме с Милица Янкова. Човек творец със сърце, отдадено на изкуството, на естетиката. За Милица няма почивен ден. Не спира да посреща гости и да се грижи всеки наоколо да се чувства добре, дори в този момент. Милица живее своята истина, а животът й е творческо дело.

Работата й е начин на живот, а начинът й на живот е сътворяването на красота и замесването на точните съставки за незабравими моменти в приказното горско кътче, наречено Bedouin. Именно тук е и нашата среща с нея.

Димитър Косев, човекът до Милица, пък е този, който с много труд, упоритост и целенасоченост създава уникалната по рода си горска резиденция в близост до гр. Севлиево. Място, на което се стичат хора от различни краища, за да разпуснат на летния бар, да станат част от уникални по рода си тематични събития, да се отдадат на спокойствие сред природата и дори за да си кажат заветното “да”, точно на това място. 

Bedouin е и мястото, където се заражда пламъкът между Димитър и Милица, за да даде началото на един супер тандем. 

Днес надникваме в света на Милица и си взимаме част от нейното вдъхновение с нас. Ето какво ни разказа тя.

Как се запозна с твоя партньор Димитър?

Запознахме се през март 2017-та.  Всъщност ние се познаваме цял живот, израснали сме в един квартал, на почти еднаква възраст сме. Цял живот се знаем, но никога не сме имали допирни точки, за да разберем кой какъв човек е. Аз имах една представа за него, той друга за мен.

Един ден през март излязохме на по питие с общ приятел и той каза “Хайде да ходим в Bedouin. В града няма какво да правим.”  И реално беше така. До този момент Bedouin  е бил сезонен обект, а резиденцията вече беше почти готова.

Пихме по питие. Митко ме попита с какво се занимавам. Разказах му, че завършвам Художествената Академия и сега ще се връщам в Севлиево. Споделих, че 10 години в София са ми дошли в повече и искам друг живот, градският не е за мен.

Виждайки, че Митко е подхванал това занимание и резиденцията е почти готова, аз го попитах:  “Митко, с какво ще чистиш къщата? Тук ще ти трябва много стабилна прахосмукачка. Моята прахосмукачка е моят най-добър приятел”. 

След две седмици Митко ми написа: “Аз имам нужда от човек като теб. Ентусиазиран, интелигентен, с обща култура, творец. Имам сватбени събития тази година. Искаш ли да удариш едно рамо за концепцията?” Отговорих му: “Супер! Идва лято, аз завършвам, защо не!”.

Така дойдох в Bedouin. И всичко беше на работен режим. Тук един работен ден няма начало и край, супер дълъг е и ние с Митко прекарвахме доста време заедно. 

Аз дойдох тук, за да поема събитията и комуникацията с клиентите. Той трябваше да ме запознае подробно с мястото и собственото му виждане за него.

Така, с течение на дните и на месеците и двамата някак си усещахме, че ни е хубаво заедно.

Кога прие мечтата на Димитър като своя?

Оо. Веднага! Още когато той ми каза “Тук да дойдеш, да ми помогнеш…”. Винаги, всяко нещо, което правя, го правя все едно правя за себе си.

Дойдох тук и започнах да работя, като първите 3 месеца, докато не усвоих материята, не исках заплащане. Първо показах какво мога и тогава вече имах очите да кажа “Добре, ето, това свърших, вече съм готова”. Не дойдох тук със задни мисли. 

И за пореден път се убеждавам, че когато човек е добронамерен, с чиста мисъл и отдаденост, могат да му се случат невероятни неща. На мен в момента ми се сбъдва мечта, която дори не съм си мечтала. Представяте ли си?

За себе си, за Bedouin, за екипа.

Аз съм възпитаник на Художествената Академия. Преди това на художествено училище. Завърших “Дизайн” в Академията. Работата ми в Bedouin в момента изцяло успява да обхване всичките ми умения и знания.

Тук открих и нещо ново за себе си, което не съм очаквала, че може да ми се случи, и то е да имам такава отговорност към огромен екип.

Ние сме 30 човека. Трябва да бъдеш пример за тези хора. Трябва да си адски устойчив във всякакви ситуации. На първо място са те, твоят екип. На последно си ти. Ако ще обядваш, ти обядваш последен.
Тук също открих, че имам умения и в комуникацията с клиенти. Научих се да презентирам и продавам Резиденцията по най-добрия начин. Това казвам често на хора, които идват тук, за да започнат работа – Bedouin  е място, където те могат да приложат уменията си. Да надградят това, което сме създали до момента и да открият много нови неща за себе си, за които може да не са предполагали, че имат като потенциал. Което е просто уникално.

2020-та ни постави пред редица предизвикателства. Как се справяш ти с трудните моменти. Кое те крепи и те кара да продължаваш напред?

Крепи ме това, че всичко правим със сърце и душа. Абсолютно добронамерено и с много голямо желание. За нас на последно място е каква ще е печалбата. На първо място е това да вярваме в себе си, в това, което правим и в посланието, което даваме на хората. Пандемията беше доста голям показател и все още е, с това колко много бизнеси претърпяха кризи. Просто вярваш, че правиш най-доброто и даваш най-доброто от себе си и си благодарен за това, което имаш. Благодарни сме всеки ден за това, че сме здрави и имаме възможността, която имаме.

Липсва ли ти големият град с възможностите за различни социални събития?

Тук е толкова динамично ежедневието, че няма как да мислиш какво ти липсва. Аз просто живея за момента, за това, което се случва сега. Сега съм на тези години, сега имам тези сили. И това е. Няма за какво да съжаляваш и да ти липсва. Глупаво е да се чудиш какво ти липсва. Ако започнеш да се задълбаваш в такива въпроси, къде отива щастието?

Друг е въпросът, че ние си създаваме интересните и културни събития, при нас идват хората. Тук съм се срещнала с хора и брандове, на които аз съм последовател, а те идват при мен, защото това е уникално място. Аз не мога да искам повече от това. Не мога да съжалявам за нищо.

Чистила съм милион пъти тоалетни. Правя всичко това и го правя с кеф и желание, защото искам гостите ми да се чувстват добре. Мога да го правя и в копринена рокля. Важното е да се чувствам добре и да съм пълноценна. 

Разкажи ни за личното ти време. За теб има ли граница между лично време и това, което правиш в Bedouin? Имаш ли достатъчно време за себе си?

Нямам. Всичкото ми време е Bedouin. Но в един момент личното ти време става това, което правиш. На мен ми е готино. Ако реша, че до обяд ще си пия кафето, ще вляза в Pinterest и ще си гледам вдъхновения – това ми е личното време. Друго например, обичам да си правя фотосесии, организирам някакви неща.

Общо взето личното ми време е да творя за мястото.

Тайната на успеха?

Трябва да ти стиска. Първото нещо, което трябва психологически да промениш, е начина си на мислене и на живот. Защото печалбарството идва най-накрая, а хората искат първо да печелят пари. 

В момента водим тренда за туризъм в България. Последните 2-3 години се изредиха много хора, с идеята да взаимстват, да “крадат бизнеса”, както дори се изрази наш гост. Но няма как. Това е в сърцата ни. Интересно е как дори Митко, не е обикалял по света, за да направи това нещо. Той е стоял тук намясто и е работил. Идеята се развива бавно, органично, постепенно.

Надявам се да успеем да вдъхновим още хора като нас които са ентусиасти и искат да се развиват. Но всичко се случва. Вярваш ли, мечтаеш ли.

Кои са качествa най-много цениш в себе си?

Упоритост, креативност и позитивизъм.

Успявам да вдъхновявам хората. Без да искам. Това най-много си го обичам.

Изобщо да заразявам хората с креативност и с вяра, че и те могат да правят това, което желаят. Стига да го желаят. 

Има ли нещо, което би искала да промениш в себе си? 

Първична съм. Тази първичност е на емоционално ниво. Благодарение на емоциите творя и съм такъв човек. Но когато използвам в погрешната ситуация, не е добре. Това са ми уроците от последните дни, а и не само.

Благодарение на емоциите горя в това, което правя.

В същото време, аз много емоционално приемам всяка една комуникация с гости. Всяко едно посрещане. В един момент идва в повече и трябва някак да балансираш. 

Нека да завършим с нещата, които те мотивират и вдъхновяват. Кои са те?

Щастливите хора. Например младоженците. Да видя щастлива булка и щастливи роднини. 

Открий още вдъхновение в социалните профили на Bedouin Adventure Bar:

Facebook
Instagram

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.