Прерафаелити – магия, която ни докосва и през 2020 г.

Вдъхновението понякога ни намира на необичайни места. За новата колекция на Auré, то дойде от течение в изкуството, наречено Прерафаелити.

Картина на Джон Уилям Уотърхаус – английски художник, известен с работата си в стила на прерафаелитите. Неговите творби се характеризират с изображения на жени от древногръцката митология.

Още един шедьовър на Джон Уилям Уотърхаус – “Букетът” (The Bouquet), от 1908 г.

Движението се заражда, когато седем студенти от Кралската академия в Лондон формират тайно общество. Причината – искат да избягат от мрачната палитра, фиксираните теми и сковаността на установената практика в изкуството, което се създава по тяхно време.

Прерафаелите (преди Рафаел) смятат, че класическите пози и елегантните композиции на Рафаел са оказали покварно влияние върху академичното преподаване на изкуството.

Те са обединени от влечението си към естетиката на Средновековието. Стремят се към детайлни, наситени с цветове и сложни композиции.

Джон Евърет Миле, “Офелия”, (Ophelia,
John Everett Millais),
1851–52

Рисуват с усърдна вярност към природата, често избирайки за тема средновековните сюжети. Макар началото на практиката на рисуване на открито често да се преписва на френските импресионисти, прерафаелите излизат да рисуват няколко десетилетия по-рано.
Например за картината “Офелия” художникът Миле прекарва дни наред край брега на реката, рисувайки флората и вграждайки цветята, споменати в пиесата.

Връщайки поглед към модата си задаваме въпроса: “Как се възприема облеклото?” Това е завършен продукт на целенасочен дизайнерски процес. 

За да създадем колекция, която да е концептуална, ние също отделихме много време, за да съзерцаваме. Разглеждахме и подбирахме сред стотици платове. за да изберем най-подходящите, с които да изразим посланието си. След избора на цветове в най-подходящите материи, които да бъдат палитрата на нашата есенно-зимна колекция, преминаваме към конструиране. 

В Auré за създаването на всеки един модел прекарваме дни в скициране и моделиране. Обмисляме всеки детайл и се стремим да сглобим всичко в абсолютен баланс. Докато дрехата достигне завършен вид, тя преминава през множество корекции, докато се уверим, че сме създали желаната кройка, съчетана с възможно най-прецизната изработка. Едва тогава прототипа е готов. 

Естетика, детайл, наситени цветове, воали, цветя, сложни композиции. Това са част от нещата, които сме ви подготвили. 

Чрез новата ни колекция искаме да ви пренесем в приказка. В една история за любов и мечтание… Но тази история има съвременен прочит. Нашата приказка има резонанс и отвъд романтизма. Обръщаме се към личността, не само на сюжета, защото всеки човек е вселена. Вселена от емоции, чувства, вибрации, интелект и душа. Нашата мисия е да вдъхновяваме всеки да изразява  свободно своята богата палитра, защото така се раждат истинските шедьоври. 

Нямаме търпение да ви потопим в магията на новата есенно-зимна колекция на Aure!

А междувременно ви споделяме още доза очарователно прерафаелитско вдъхновение:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.